ASKA Gæðingakeppni

Billedet er tager af Aabo foto.

OBS! Vi trækker lod iblandt de første 20 tilmeldinger om en refundering af startgebyret - så vær klar når tilmeldingen åbner!

ASKA afholder klubstævne den 21. april 2018 på Vilhelmsborgs ovalbane.

Info om stævnet og reglerne
Max. Deltagerantal er 60 ekvipager.
Tilmeldingen åbner d. 1. februar kl. 20.00 og lukker d. 02. april kl. 20.00.
Bemærk regler for eftertilmelding længere nede.

Indcheckning lørdag kl. 8.00 Man skal, som ekvipage, have tjekket ind senest en time før den første klasse, man skal ride, begynder. OBS: ENDELIG tidspunkt for tjek in kommer i tidsplanen som udsendes ca. 1 uge før. Tjek ind efter 9 foregår i sekretariatet.

Ryttermøde: Der vil blive afholdt ryttermøde lørdag morgen kl 9. Tidspunkterne er vejledende – der lægges program og startlister på hjemmesiden ca. 1 uge inden. De endelige startlister kan ses på pladsen senest én time før klassens start.

Discipliner:
OBS! Dette stævne er ikke rangliste eller kvalificerende.

Der afvikles A-finaler i klasser med min. 10 ekvipager, ellers er der præmieoverrækkelse umiddelbart efter klassen.

Der rides efter gældende regler i ”FEIF Ruels and Regulations” samt ”Regler for stævneridning i Danmark”.

Licens:
Dette stævne kræver D-licens!

Pris for startgebyr

350,- kr. for ASKA medlemmer
550,- kr. for IKKE medlemmer

Fold:
Det er muligt at sætte en fold op til din hest ganske gratis. Medbring dog selv hegnsmateriale. Alle heste på fold står på ejer/rytters eget ansvar, og vi anbefaler, at i selv sørger for strøm til jeres folde. Folde opsættes langs med det gamle kåringsspor ved ovalbanen.

Parkering:
Parkering foregår på de store parkeringspladser ved selve Vilhelmsborg. Det er IKKE tilladt at køre ned til ovalbanen, ej heller på græsset ved stien til banen. Respektér venligst dette.

Følgende klasser udbydes:

A-Flok (5-gængere)
B-Flok (4-gængere)
C-Flok – let voksenklasse
Ungrytterflok (18 år til og med 21 år)
Teenagerflok (14 år til og med 17 år)
Børneflok (til og med 13 år)
Gæðinga Tølt
Det er muligt at tilmelde sig én Gæðingakeppni klasse og Gæðinga Tølt.

Hjælpertjans: Vi gør opmærksom på, at alle tilmeldte skal tilmelde sig opsætning/nedtagning af stævnet. Hvis vi er mange om at løfte opgaven, går det hurtigt og der er forplejning hertil. Ønsker man ikke at hjælpe, kan man frakøbe sig sin hjælpertjans. Dette koster 100,-

Café: Det er muligt at købe mad og drikke på stævnepladsen, så lad madkassen blive hjemme.

Tilmelding: Der vil være først-til-mølle både for medlemmer og ikke medlemmer. Startgebyr mm. refunderes ikke ved framelding, medmindre at dyrlægeerklæring kan fremvises. Det er tilladt at sælge pladsen til anden side. Husk at give arrangør besked, hvis pladsen mm. sælges! Hingste skal stå i boks. Ved evt. for sen tilmelding, pålægges et gebyr på 250 kr.

Det er en selvfølge, at der ikke må komme heste, der har været i forbindelse med sygdom de sidste 3 uger inden stævnet. Husk at medbringe udfyldt tro- og love erklæring samt hestens vaccinationskort og opdateret hestepas. Vær opmærksom på, at vi ikke kan tillade at lade heste uden medicinsider i passet starte til stævnet. Hesten skal være vaccineret efter gældende regler! Hvis dette ikke er i orden, er vi nødt til at afvise ekvipagen ved check ind. Har du spørgsmål dertil, kontakt os gerne!

Priser:

Startgebyr kr. 350,- per ekvipage inkl. fold
Startgebyr IKKE medlemmer 550 per ekvipage inkl. fold
Boks inkl. strøelse kr. 500,- Husk at rydde boksen efter din hest, ellers koster det kr. 500,-
Vi forbeholder os ret til at annullere stævnet ved for få deltagere.

Vi glæder os til at se Jer alle!

Tilmeld her

Mvh. ASKAs stævneudvalg

Sådan rider du klasserne

 

Beskrivelse af Gæðingaklasser

Du sammensætter selv dit program og der rides 1 på banen af gangen i udtagelsen. 

A-flok , GDA, (5- gang):
I A-flok har man, hvad der svarer til, tre omgange på ovalbanen til sin rådighed, men en af langsiderne kan bruges til at ride pas på en 175 m strækning på pasbanen. Ud over pas skal der vises skridt, tölt, trav og galop. Der gives særskilte karakterer for vilje og form under rytter, og disse karakterer, samt karaktererne for tölt og pas tæller dobbelt.

B-flok, GDB, (4-gang):
Der rides tre omgange. Der skal vises skridt, langsom tölt, trav, galop og hurtig tölt. Der gives særskilte karakterer for vilje og form under rytter, og disse tæller dobbelt

C-flok, GDV:
Der rides 2 runder på ovalbanen eller to gange frem og tilbage på en lige bane. Der skal vises skridt, trav eller tølt og galop. Der gives særskilte karakterer for vilje og form under rytter.

Ungrytterflok, GDY:
I ungrytterklassen rides der et B-flokprogram. Der gives særskilte karakterer for vilje og form under rytter, men de tæller ikke dobbelt som i voksenklassen.

Teenageflok, GDT:
Der rides tre omgange. Der skal vises skridt, langsom tölt, trav, galop, og en hurtig gangart tölt eller trav. Der gives en samlet karakter for sæde og indvirken.

Børneflok, GDC:
Der rides to omgange. Der skal vise skridt, tölt og/eller trav og galop. Hvis der vises både trav og tølt, er det den bedste gangart der tæller. Der gives særskilt karakter for sæde og indvirken i hver eneste gangart.

Gæðinga Tølt:
1 langside langsom tölt
1 langside tölt
1 langside valgfri (langsom tölt eller tölt)

De 2 forskellige del-discipliner af tölten rides i valgfri rækkefølge. Der foretages kun bedømmelse på langsiderne. Der rides langsom tölt (vises som langsom tölt i B-flok) og tölt (vises som tölt i A-flok), derudover er der en sidste langside som kan bruges til forbedring af én af del-disciplinerne. Udover karakteren for tölt og langsom tölt, gives der også karakterer for form under rytter og vilje/sind, og alle karakterer vægtes lige.

Finale: Finalen starter på venstre volte. Der riders op til 4 langsider langsom tölt på både venstre og højre volte, derefter skiftes igen til venstre volte og der vises op til 4 langsider tölt på både venstre og højre volte. Der gives også karakterer for form under rytter og vilje/sind, og alle karakterer vægtes lige.