Lidt om ASKA

ASKA er en islænderklub registeret og godkendt af Dansk Islandshesteforening (DI) og Dansk Rideforbund (DRF). Klubben blev stiftet i februar 2015 på initiativ af Frederikke Kjærgaard Aabo og har efterhånden en håndfuld år på bagen.

Geografisk har klubben hjemme i Odder/Aarhus Syd, men vi har også medlemmer, der kommer langvejsfra. ASKA har "stævne-hjemmebane" på Vilhelmsborg, hvor vi arrangerer DRL-stævner i sport og gædingakeppni. ASKA afholder desuden hygge/træningsstævner, ture, kurser, og foredrag for alle i alle aldre.

ASKA har siden stiftelsen udviklet sig til at være en klub med en helt særlig ånd. Vi arbejder sammen, vi støtter hinanden, og vi prioriterer hyggen og nærheden i alt, vi gør. Her er altid plads til nye ansigter, ideer og spørgsmål, og der er ikke noget der hedder ”plejer”.  

Denne hjemmeside er "vinduet" for ASKA, hvor alle kan følge med i klubbens liv. Vi har også en Facebook-gruppe for klubbens medlemmer, hvor der løbende opslås rideture, udveksles tips, dialog om fællestransport, kurser, stævner osv. Du finder og kan anmode om medlemsskab af Facebook-gruppen her.

Er du endnu ikke medlem af ASKA, så finder du os under danske klubber på Sporti (her) og følger indmeldelsesinstruktionen der.

 • ASKAs værdier

  ASKA vil være en islænderklub, hvor de gode ideer springer frem fra alle og prøves af - altså et sted hvor der er vilje, gejst og sammenhold. Vi tror på at alle klubbens medlemmer kan bidrage og hjælper hinanden. I ASKA er der bredde i klubbens aktiviteter, men også fri langside for eliteryttere. Det er en klub med stor aldersspredning på medlemmerne og appel til de unge. Vi vil tilstræber, at det ikke bliver dyrt at deltage - hverken i stævner eller ture - men kan også lide, at der er en vis grad af luksus og overraskelser. I ASKA kender mange hinanden, flere kommer til det og alle bliver taget godt i mod.

  I ASKA siger vi aldrig: Det plejer vi ikke!

 • ASKAs logo

  ASKAs logo er udarbejdet af Lotte Andreasen fra ping pong i samarbejde med Frederikke Kjærgaard Aabo. Logoet er delvist inspireret af navnet ASKA, som betyder aske og dermed har givet vulkanen i baggrunden samt en dejlig hoppe, der hedder Askja og hvis hårpragt er enorm og tydeligt ses i ASKAs logo. Endvidere er tilhørsforholdet til Aarhus syd en del af logoet for at understrege at vi er en lokalklub beliggende lige netop her.

 • ASKAs geografi

  ASKA har tilhørsforhold i området syd for Aarhus og bestyrelsesmøder holdes på skift hos bestyrelsens medlemmer. Alle stævner, klubdage, foredragsaftner og lignende bliver afholdt i nærområdet, mens weekendrideture afholdes i det meste af Jylland.

 • ASKAs medlemmer

  ASKAs medlemmer er som islænderfolk er flest - unge, gamle, nogle med få heste og flere med mange heste. Har du lyst til at melde dig ind i ASKA, så kan du gøre det via Sporti.

Kontakt ASKA

Har du nogle spørgsmål, ideer til arrangementer eller vil du gerne i kontakt med ASKA, så skriv gerne en e-mail direkte til bestyrelsen eller det mest relevante udvalgsmedlem - dem finder du under fanen med udvalg:

ASKA's bestyrelse: aska.bestyrelse@gmail.com